כל מה שמעניין

קרדיט תמונה: freepik

תשלום מכס – על מה אנחנו משלמים וכמה?

מדינת ישראל כמו כל מדינה מתוקנת, צריכה להתקיים מכספי משלם המיסים הישראלי. מדוע? מפני שאם לא יהיה לה כסף, הרי שלא נוכל להמשיך לחיות כאן במדינה מערבית. לא תהיה לנו האפשרות ליהנות מאספקה של חשמל, מים נקיים, לנסוע בכבישים הולמים וכן הלאה. תשלומי מיסים למדינת ישראל מועברים בכל מיני דרכים, בין אם דרך מעמ או מס הכנסה. אחת הדרכים של המדינה לגבות כסף נוסף מהאזרחים זה באמצעות תשלומי מכס. מדובר על תשלום אותו אנחנו נדרשים לשלם למדינה כאמור, עבור טובין לצריכה אישית או עסקית, המיובאים מחול. במאמר הבא נדבר בהרחבה על החוק הישראלי בנושא ובעיקר ננסה להבין מתי אפשר לפנות לעורך דין לקבלת מענה מקצועי במידת הצורך.

 

אז בואו נעשה סדר, מי צריך לשלם מכס

נתחיל מהמקרים השכיחים ביותר, לקוחות פרטיים המזמינים, בייבוא אישי, טובין מחוץ לארץ. בגדול, על כל עסקה העולה מעל 75$ נדרשים הישראלים לשלם מעמ, כלומר, תוספת של 17% מערך המוצר אותו רכשו. במידה וערך המוצרים עולה על 500$, אז ידרשו הישראלים לשלם, בנוסף, תשלום מכס. כל מי שהתעניין בהזמנה של מכונת כביסה מחוץ לארץ למשל, יגלה מהר מאוד כי המשוואה לא משתלמת בסופו של דבר, שעה שאנחנו מחברים את כל הנעלמים בתום העסקה.

עכשיו, אנחנו רוצים לעבור לקבוצה חשובה ומשמעותית לא פחות. מי שמזמין מוצר במחיר העולה על 1000$ יחשב בתור מי שצורך 'יבוא מסחרי', כלומר, הוא ידרש לשלם עוד כסף, בדומה למי שעומדים ברגולציה הנוגעת לייבוא מסחרי.

עד כאן הכל בסדר, שהרי בדרך כלל, אם אתם מזמינים מהארץ חבילה מחו"ל, קרוב לוודאי שהמידע יופיע אצלכם באתר בו אתם מבצעים את הרכישה. אבל הדברים מסתבכים כאשר הייבוא נעשה בידיים, כלומר, עם החזרה מארצות אחרות.

 

מה עושים מי שנסעו לחוץ לארץ ונדרשים לשלם מכס

כל הישראלים יודעים טוב מאוד איך זה, מנצלים את כל החברים הטובים בכל טיסה שלהם לארצות הברית או לאירופה. אחת מבקשת מוצרי קוסמטיקה, השני מבקש טלפון נייד וכן הלאה. אבל, דעו כי על פניו, אם פקידי המכס יבדקו בתיק וימצאו כי נרכשו מוצרים מהסוג הזה בחו"ל לשימוש אישי, על הרוכשים לשלם תשלום מכס. הדבר נכון במיוחד למי שמעוניינים לייבא באופן הזה מוצרי חשמל, חלקי חילוף לרכב וכן הלאה. אגב, כאן אולי המקום להגיד כי לא מומלץ לשקר או להעמיד פנים מול הפקידים בנמל התעופה. הרי ממילא אתם נמצאים בסיטואציה מורכבת ולא פעם, אנחנו יכולים לראות אזרחים תמימים שבחוסר אחריות פשוט עשו הרבה יותר נזק מתועלת.

היוצא מין הכלל בנוגע לדרישה על תשלום מכס, הם אלו שקיבלו מוצרים יד שניה מקרובים בחוץ לארץ. במקרה הזה, לא משנה במה מדובר, הרי שעל אותם אזרחים לא מוטלת החובה לשלם למדינה מס. אבל, תמיד חשוב לשמור את כל העדויות לכך שהמוצרים הגיעו במתנה מקרובים או חברים טובים, כדי שאפשר יהיה להציג את הנתונים לפני רשויות אכיפת החוק.

 

מה עושים אם מאשימים אותנו באי ציות לחוק

כפי שניתן לראות, גם אם אתם לא בעלי עסקים וגם אם אתם לא עסוקים בייבוא של סחורה לישראל, הרי שאתם עלולים למצוא את עצמכם עושים טעויות בנוגע לתשלום על המכס. במידה ונתקלתם בבעיה, תמיד טוב לפנות לעורכת דין מנוסה הבקיאה בתחום. הליווי המשפטי יאפשר לכם לקחת את הצעדים הנכונים ולשמור על עצמכם, בשדה המשפטי. לפרטים נוספים וייעוץ אישי, מוזמנים ליצור קשר.

שתפו פוסט זה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

בלוג

כמה ולמי עוזר מחולל חמצן

בעולם שבו החדשנות המודרנית עונה על צורכי שירותי הבריאות, מחולל החמצן הנייד מתגלה כמכשיר מציל איכות חיים, המאפשר אספקה רציפה

iPad Pro
בלוג

לשחרר את כוחו של iPad Pro: מדריך לחקר התכונות שלו

ה-iPad Pro הוא מכשיר מהפכני ששינה את הדרך בה אנו עובדים, יוצרים ומשחקים. עם התכונות העוצמתיות והעיצוב המלוטש שלו, הוא הפך לחביב בקרב אנשי מקצוע וחובבי טכנולוגיה כאחד. במדריך זה נחקור מדוע כדאי להשקיע באייפד פרו, מה מייחד אותו מטאבלטים אחרים, ומדוע כדאי לשקול לרכוש אותו מ-iDigital, קמעונאי אפל מהימן בישראל.