כל מה שמעניין

קרדיט תמונה: freepik

כיצד נתמודד עם קונפליקטים זוגיים?

המערכת הזוגית, אפילו החזקה ביותר, עשויה להתערער נוכח אתגרים שצצים במרוצת החיים. שינויים אישיים שעוברים בני הזוג, הולדת ילד או להפך – עזיבת הילדים את הקן, בעיות שלא בהכרח קשורות ישירות לפרטנר כמו בעיות בעבודה, קשיים כלכליים, חיכוכים מול המשפחה המורחבת.
ריבים בזוגיות עלולים לגרום לריחוק, כעסים ואפילו להוביל לפרידה ולכן, חשוב ללמוד כיצד להתמודד עם קונפליקטים ולעבוד על תקשורת נכונה להעצמת הקרבה ואיכות חיים זוגית בריאה וטובה.
לפניכם מספר טיפים כיצד להתמודד על קשיים ואתגרים שעשויים לצוץ ולעלות במהלך מערכת יחסים ואיך אפשר לשפר את הקשר:

 

נרגעים לפני שמגיבים

פעמים רבות כל אחד מבני הזוג מתבצר בעמדתו ומתקשה להגיב בקור רוח אלא התגובה נובעת מסערה רגשית והיא יכולה לצאת מפרופורציות ולהעליב את הפרטנר או שתתחרטו על איך שהגבתם באגרסיביות או ללא חשיבה מקדימה.
אם אתם חווים ריבים בזוגיות נסו לעשות זאת תוך שמירה על כבוד הדדי ונסו לנשום רגע לפני שהעניינים מתלהטים ואתם נסחפים ברוח הדברים למקומות לא מכבדים או למחוזות שיהיה קשה לחזור מהם. אפשר לספור בראש עד 3, לנשום עמוק, לחזור על מה שברצונכם להגיד ולערוך מחדש את המחשבה אם נראה לכם שמה שתגידו ייתפס בדרך אחרת מכפי שרציתם.

 

בחנו מה מקור הבעיה

פעמים רבות הריבים ביניכם הם על דברים שצפים מעל פני השטח, כשהכעס האמיתי נובע ממקום אחר. למשל, מישהי שכועסת על בן זוגה שהוא לא מספיק אחראי, תמיד מתעכב ומאחר או לא עומד בלוחות זמנים ויכולה להתפוצץ פתאום על משהו אחר שהוא עשה שלא באמת קשור לאותו דבר מהותי באישיות שמפריע לה. כך שהריב יהיה חסר בסיס וגם אם תגיעו להבנה, הרי שזו לא הבנה שבאמת נגעה בשורש הבעיה.
נסו לשוחח וללבן עניינין כאשר אתם רגועים באווירה תומכת ונעימה. לדבר על מה שבאמת מפריע לכם וכיצד כל אחד מכם יוכל לבצע שינוי כדי שהזוגיות שלכם תהיה טובה יותר, אפילו אם מדובר בפשרות קטנות שכל אחד מכם נדרש לעשות מטעמו.
דעו לבחור את הקרבות שלכם והחליטו על מה באמת שווה להיאבק לעומת דברים מינוריים שאפשר להבליג עליהם או לעבור הלאה.

 

האשמות – בצד

נסו להיות כנים עם הפרטנר, כי אם לא אתו – אז עם מי? אל תשמרו לאורך זמן בבטן, כדי שהכעס לא יבוא לידי ביטוי בפיצוץ שיהיה קשה להשתקם ממנו ודברו על איך שאתם מרגישים מבלי להגיע למקומות של האשמה.
חשבו גם על החלק שלכם במערכת היחסים ואם גם אתם אולי הייתם יכולים להתנהג קצת אחרת או הציעו הצעות קונקרטיות וריאליות לפרטנר בנוגע לדרך שבה הוא יכול להתנהג אחרת על מנת שמערכת היחסים ביניכם תהיה טובה יותר. אם רק תאשימו תפתחו אנטגוניזם מצד הפרטנר ולא תשיגו את המטרה שלכם לזוגיות מאוזנת ובריאה.
נסו לדבר ביחד ללא רגשות שליליים תוך כדי שאתם משחזרים חוויות טובות שהיו לכם ביחד או בחרו לוקיישן ניטראלי לדבר עליו שאינו מצית זיכרונות שליליים או מקום שמשרה אווירה רגועה, עוטפת ונעימה.

 

אל תתמודדו לבד

לא תמיד אפשר לצלוח סכסוכים עמוקים או פערים משמעותיים במערכת היחסים בכוחות עצמכם, ולעיתים מעורבות של איש מקצוע כמו מטפל זוגי, שיכול לראות אתכם מהצד ולקחת אתכם לתהליך אפקטיבי לקרבה מחודשת תעשה הבדל משמעותי ותוכל אף להציל את הקשר הזוגי שלכם.
ערכו תחקיר מקדים ובדקו איזו שיטת ייעוץ תוכל להתאים לכם, כשיש שיטות פרקטיות ומוגדרות בזמנים שמעניקות כלים להתמודדות ולתקשורת יעילה בהם תוכלו להשתמש לאורך החיים המשותפים כל עת שיעלה בכך צורך ממשי.

שתפו פוסט זה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

בלוג

כמה ולמי עוזר מחולל חמצן

בעולם שבו החדשנות המודרנית עונה על צורכי שירותי הבריאות, מחולל החמצן הנייד מתגלה כמכשיר מציל איכות חיים, המאפשר אספקה רציפה

iPad Pro
בלוג

לשחרר את כוחו של iPad Pro: מדריך לחקר התכונות שלו

ה-iPad Pro הוא מכשיר מהפכני ששינה את הדרך בה אנו עובדים, יוצרים ומשחקים. עם התכונות העוצמתיות והעיצוב המלוטש שלו, הוא הפך לחביב בקרב אנשי מקצוע וחובבי טכנולוגיה כאחד. במדריך זה נחקור מדוע כדאי להשקיע באייפד פרו, מה מייחד אותו מטאבלטים אחרים, ומדוע כדאי לשקול לרכוש אותו מ-iDigital, קמעונאי אפל מהימן בישראל.