פורטל מצדה

רשלנות רפואית בלידה: דוגמאות לתביעות פיצויים עקב הולדה בעוולה

למרבה הצער, לידה שמסתבכת עלולה להסתיים עם נזק לתינוק, ליולדת ואף לשניהם. במידה והנזקים נגרמו כתוצאה של רשלנות רפואית בלידה

, ניתן יהיה לתבוע פיצויים עבור הנזק שנגרם מאחד מהגורמים הבאים: הרופא המטפל, קופת החולים, בית החולים או הצוות הרפואי.

כיצד ניתן לדעת האם אכן נגרמה רשלנות רפואית בלידה?

כמו כל מקרה אחר של רשלנות רפואית, גם בהולדה בעוולה, ישנם שלושה גורמים אשר צריכים להתקיים להוכחת רשלנות רפואית:

  1. התנהגות רשלנית מחוץ לנורמה הרפואית
  2. גרימתו של נזק
  3. קשר סיבתי וישיר בין הנזק לרשלנות

רק אם עורך דינכם יוכל להצביע על שלושת גורמים הללו בבית המשפט תהיו זכאים לפיצויים תביעת רשלנות רפואית

.

במהלך לידה יש גורמים רבים אשר יש להתייחס אליהם "כהריון בסיכון" למשל לידה מוקדמת אשר מתרחשת לפני השבוע ה-37 להיריון, לידה בניתוח קיסרי, נזק כתוצאה מזריקת אפידורל, לידה בעלת סיכון גבוה שעשויה לסכן את העובר, לידת עכוז ועוד.

במקרים כאלו נצפה מהרופא לנהוג כי שפי שיש לנהוג כאשר היולדת נמצאת "בהריון בסיכון". במידה והרופא לא נהג כך, וליולדת נגרם נזק, ישנה הילה לתביעת רשלנות רפואית.

מלבד מומים מולדים, לידה מוקדמת היא הגורם השכיח ביותר לתמותה ותחלואה בעוברים. רופאים אשר לא זיהו בזמן סימנים וגורמים של סיכון ללידה מוקדמת. בכך שלא ביצעו בדיקה או הליך רפואי אחר מצאו את עצמם חשופים לתביעת רשלנות רפואית.

כאמור לעיל, רק כאשר נגרם נזק בריאותי, לאם או אם לתינוק, וניתן להוכיח את הקשר הסיבתי בין אופן ההתנהלות בלידה לנזק שנגרם המקרה ייחשב כרשלנות רפואית.  

מקרים שכיחים של רשלנות בלידה

דוגמאות למקרים נפוצים יחסית של רשלנות רפואית בלידה:

חשוב לזכור כי הצבעה על מקרה זה או אחר שקרה אינה מספקת, ובבית המשפט יש לפעול על פי 3 השלבים להוכחת רשלנות רפואית, על מנת להוכיח כי אכן קרתה רשלנות רפואית בלידה. ל

כלומר, יש להוכיח כי הצוות הרפואי, פעל בניגוד לנורמה הרפואית המקובלת ברפואה וכי רופא סביר, לא היה פועל בשיטה שפעל הרופא שהתרשל בלידה מה שגרם באופן ישיר לנזק ביולדת או בתינוק.

בית המשפט, ישאל שאלות כגון: אם האם או התינוק ניזוקו כך שישנה פגיעה באיכות חייהם? או האם היולדת סובלת מבעיה גופנית או טראומה נפשית שנגרמה לה במהלך הלידה? ועוד.

הקשר הסיבתי – ההוכחה המכרעת לרשלנות בלידה

הנזק שנגרם ליולדת (בהכרח) כתוצאה מרשלנותו של הרופא הוא השלב המכריע ורק כאשר הוא מתקיים, ניתן יהיה לגבש את עילת הרשלנות הרפואית ולהוכיח אותה בביהמ"ש.

לסיכום, על עו"ד לרשלנות רפואית (נזיקין) להביא חוות דעת רפואיות אשר יעידו כי קיים קשר ישיר בין הנזק אשר נגרם ליולדת או לתינוק, לבין התנהגותו הרשלנית של הרופא ואלמלא התנהגות זו, הנזק לא היה נגרם.

 

 

קרדיט PEXELS

 

 

 

Exit mobile version