Site icon פורטל מצדה

פינוי גג מאסבסט

 

אם יש לכם גג אסבסט כדאי שתפנו קצת זמן כדי לקרוא את המאמר הבא : פינוי אסבסט הוא לא משימה מורכבת, אך כיוון שמדובר בחומר מסוכן, חשוב לדעת למי לפנות וכיצד להיזהר. כאן, הכנו לכם מדריך לפינוי האסבסט: מתי צריך לדאוג לפינוי גג האסבסט, כמה עולה פינוי אסבסט ואמצעי זהירות חשובים בתהליך הפירוק.

 

פינוי אסבסט

אחד הדברים המעניינים לגבי פינוי אסבסט היא שבעת העתיקה הוא היה שווה הרבה מאד כסף. כיום אנחנו יודעים הוא חומר מסוכן ביותר לבריאות וכבר כמה שנים שאסור לחלוטין להשתמש בו בישראל לבנייה. גם אנשי מקצוע מעידים שלא כדאי לעבוד עם חומר זה יותר. לצערנו הרב קיימים עדיין הרבה מבנים בישראל עם גגות אסבסט.

חשוב להבהיר שהאסבסט אינו מסוכן כאשר הוא במצב תקין ושלם, אך ככל שעובר הזמן והוא חשוף יותר ויותר למזג האוויר, משתחררים לאוויר סיבי אסבסט, אשר שאיפתם מסוכנת לבריאות. לכן כדאי להקדים תרופה למכה ולהזמין איש מקצוע שיפנה את האסבסט מהגג באופן מקצועי לפני שמזג האוויר יעשה את נזקיו.

 

המרכז לפינוי אסבסט

אם הגג שלכם קטן יחסית, פחות מחמישים מטרים מרובעים, והאסבסט במצב שלם, ניתן לפרק את הגג בהתאם לתקנות פטור כמפורט באתר האינטרנט של המשרד להגנת הסביבה.
על פי החוק לעבודות פינוי של מעל חמישים מטרים מרובעים חייבים להזמין קבלן מורשה לפינוי אסבסט. תוכלו למצוא את רשימת הקבלנים המורשים לפינוי אסבסט באתר המשרד להגנת הסביבה.

 

מה כולל תהליך פירוק ופינוי האסבסט?

לפני פירוק האסבסט מרטיבים אותו כמו שצריך על מנת למנוע מהאבק, שהוא כאמור החלק המסוכן, להתפזר מסביב. לאחר ההרטבה בעל המקצוע נזהר לא לשבור או לרסק את הלוחות, אלא רק להבריג את הברגים החוצה ולהסיר את הלוחות בזהירות. את חלקי האסבסט שם בעל המקצוע ביריעת פלסטיק עבה. כאן מגיע חלק הפינוי – מכיוון ואף אחד לא רוצה חלקי אסבסט בפח של השכונה, בעל המקצוע מטמין את הפסולת באתר הטמנת אסבסט מורשה. מומלץ לבקש ממנו את כתובת אתר ההטמנה בו הוא השתמש, במידה ויגיע מפקח על מנת לבדוק שהאסבסט לא סתם נזרק במזבלה אקראית, כדרכם של חאפרים, ומהווה מפגע בריאותי.

מהם אמצעי הזהירות בפירוק ופינוי אסבסט?

על בעל המקצוע לעטות מסיכה במהלך הפינוי, ובמקרים מסוימים גם חליפת מגן, כדי למנוע מגע עם סיבי האסבסט הכל כך מסוכנים. מומלץ מאד שבזמן הפירוק אנשים שאינם צריכים להיות באזור להתרחק משם. בעבודות גדולות צריך להשתמש באמצעי זהירות מקיפים בהרבה. לעבוד רק עם קבלן מורשה מהאתר של המשרד להגנת הסביבה, להודיע מראש לשכנים על העבודה, לגדר את האתר ובמקרים מסוימים צריך אף לעשות בדיקות מעבדה לאחר סיום עבודת פינוי האסבסט כדי לבדוק האם נותרו סיבים מסוכנים באוויר. גם את ההנחיות המלאות ניתן למצוא באתר המשרד להגנת הסביבה.

 

 

 

Exit mobile version