pexels-engin-akyurt-1438672

מכונת פסטה ביתית- סודות הפסטה ….ששששש

 

שנת 2020 בואך 2021 מתאפיינת בישיבה מרובה בבית.
עוד בידוד ועוד סגר והמסעדות הסגורות גורמים לנו להיות קצת רעבים ולחלום על אוכל מגוון, טעים, משביע ומנחם. במיוחד בעונת החורף כשנעשה קצת סגרירי בחוץ.
ומה עם  הילדים, שגם הם בבית. ונורא בררניים, ואוהבים לרוב את אותו המגוון שכבר משעמם לנו בפה.
למזלנו הילדים מתים על פסטה. פסטה ברוטב עגניות, ברוטב שמנת , ברוטב בולונז עם שמן זית או סתם עם קטשופ. זה משביע וטעים והרטבים השונים מאפשרים לנו לגוון בטעמים.
רוצים לשמוע סוד?- אפשר לשפר את הטעם הרבה יותר אם נכין את הפסטה בעצמנו! באמת!?
כך היא תהיה בריאה יותר, זולה יותר ואפילו תוכלו למצוא תעסוקה לילדיםף שייהנו להכין פסטה ביתית, ולשחק קצת בבצק בעצמם.

אז מה אתם אומרים? רוצים להפוך להיות מומחים לפסטה? קדימה!

דבר ראשון, על מנת להכין פסטה ביתית נזדקק למוצרי גלם טובים. בעיקר קמח, מים וביצים .
על מנת להכין פסטה ממש כמו באיטליה מומלץ להשתמש בקמח "דורום" – קמח חיטה ובהתאם ליחס בינו לבין הקמח הלבן, הביצים ושאר חומרי הגלם, יצא סוג בצק פסטה בסיסי שונה מבין מאות סוגי הבצקים הקיימים.
כמובן  שכדאי להצטייד במכונת פסטה ביתית שבאמצעותה הפסטה שלכם תצא כמו יצירת אומנות.
ישנן הרבה סוגים של מכונות פסטה, יש מכונות חשמליות ויש מכונות פסטה ידניות. יש כאלו ידניות שניתנות לשדרוג בהמשך, כך שבהתחלה לא תצטרכו להוציא אלפי שקלים על מכונה חשמלית, אלא רק במידה ונהייתם חובבי פסטה מושבעים ותרצו, תוכלו להפוך את הידנית, המופעלת באמצעות מנואלה לאחת חשמלית.
מכונות הפסטה בנויות משני גלילים – האחד מרדד את הבצק והשני חותך אותו לצורות שמוכרות יותר כמו טגליוליני ופטוצ'יני (ממממממ רק מהשמות הללו אנחנו נהיים רעבים).

מקווה שהשתכנעתם ואתם מייד רצים להתחיל במלאכה, רק אל תשכחו את הילדים, הם בטוח ייהנו מהמשימה, ואחרי שתסיימו פעילות משפחתית נהדרת, תשבו לאכול ארוחת פסטה מופלאה.

 

 

מתכון לבצק פסטה כמו באיטליה:

רכיבים: קמח דורום: כוס

            קמח לבן : 2 כוסות

            מלח   –   1/2 כפית

            ביצים – 3 גדולות

 

  1. לערבב את הקמח והמלח – רצוי במעבד מזון.
  2. הוסיפו את הביצים.
  3. ערבבו / הפעילו את מעבד המזון עד לקבלת בצק שנראה שבור.
  4. הוציאו את הצק אל משטח עבודה מקומח (קצת) , ללוש וללוש וללוש עד שיהיה כדור חלק .
  5. כסו את הבצק בתוך קערה ל 30 דקות
  6. רדדו את הבצק במכונת פסטה ייעודית. חזרו על הפעולה פעמיים עד שלוש פעמים.
  7. אם המכונה שלכם לא חותכת, צרו אתם את הצורות האהובות עליכם באמצעות סכין או שבלונות מוכנות.

 

הכינו רוטב שאתם אוהבים. הדליקו נר, מזגו כוס יין אדום ושיהיה בתאבון !

 

שתפו פוסט זה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

כדאי לדעת

איך מתכננים טיול בחו"ל

כעת כאשר השמיים נפתחו, הגיע הזמן לתכנן טיול בחו"ל. אבל איך מתכננים טיול בחו"ל? מי שלא עושה את זה על