Site icon פורטל מצדה

במה שונה פונדקאות בארץ מפונדקאות בחו"ל?

freepik

בעשור האחרון יותר ויותר זוגות ישראלים החלו לבחון את האפשרות של הליך פונדקאות בחו"ל, זאת למרות שיש להם האפשרות לעבור את ההליך כאן בישראל. יש לכך כמה סיבות, וכולן נובעות בהבדלים בין ההליך בישראל למדינות אחרות שבאים לידי ביטוי במחיר, בבירוקרטיה ובתנאים לפונדקאות. אז כיצד פונדקאות בארץ שונה מפונדקאות בחו"ל? כדאי להמשיך לקרוא. 

מהם ההבדלים העיקריים בין הליך פונדקאות בישראל ובין חו"ל? 

ההבדל העיקרי בין הליך פונדקאות בישראל ובין זה שנעשה בחו"ל הוא השפה והעובדה שאנחנו לא נמצאים במדינה שלנו. אנחנו צריכים להיעזר בשירותי רפואה של מדינה אחרת, לדבר את שפתם ולקחת בחשבון שאנחנו צריכים להישאר במדינה זרה במשך חודש, עד שיוסדרו העניינים הבירוקראטיים עם הילד שנולד, כדי שנוכל לחזור איתו ארצה. אז למה אנשים בוחרים בהליך בחו"ל בכל זאת? כי עד כמה שזה ישמע מצחיק – למרות כל מה שסיפרנו, ההליך פעמים רבות הרבה יותר פשוט בחו"ל. 

מהם ההבדלים בקריטריונים של ההורים המיועדים בין ישראל לחו"ל? 

בקריטריונים להורים המיועדים נראה הבדלים בין ישראל ובין מדינות אחרות, בהליך פונדקאות בארץ למשל אישה צריכה להיות עד גיל 54 וגבר צריך להיות עד גיל 60 כדי להיכנס להליך פונדקאות, הם צריכים להיות נשואים או להוכיח בחוזה משותף שהם מקיימים חיים משותפים, ועל האישה להוכיח רפואית בעיית פוריות או בעיית בריאות אחרת המונעת ממנה לשאת הריון או להיכנס להריון. לעומת זאת במדינות מסוימות בחו"ל בהן הליך הפונדקאות מעוגן בחוק אין מגבלה של גיל, ועד לפני שנה הורים גאים יכלו לבחור רק באופציה של הורות בפונדקאות בחו"ל וכיום הם יכולים לבחור בה גם כאן בישראל.  

ההבדלים בקריטריונים לפונדקאיות

קיימים גם הבדלים בקריטריונים לאימהות הפונדקאיות בישראל לעומת חו"ל. בהליך פונדקאות בארץ למשל הפונדקאית צריכה להיות בין הגילאים 22 עד 38, היא צריכה להיות יהודייה, אם לילדים, תושבת ישראל, היא יכולה לעבוד או שלא לעבודה והיא יכולה לעבור עד שש ניסיונות הפריה עם אותה הפונדקאית. כמו כן, ניתן להחליף אותה באישור הוועדה. 

לעומת זאת בחו"ל הפונדקאית יכולה להיות גם בגילאים מוקדמים יותר, למשל 20 בחלק מהמדינות, אך לעיתים קרובות הגיל העליון לפונדקאות מוקדם יותר גם כן, היא יכולה להיות לא יהודייה אך היא צריכה להיות אמא לילדים, היא בדרך כלל לא תעבוד בתקופת ההיריון וניתן לבצע ניסיונות לכניסה להריון ללא הגבלה. 

הטיפולים והסטטוס החוקי של התינוק

בישראל הטיפול והמעקב נעשה על ידי רופא שההורים בוחרים והמעקב נעשה בקופת החולים, בחו"ל בדרך כלל ההליך כולו מתבצע בקליניקה פרטית. מבחינת הסטטוס הדתי והחוקי של התינוק שנולד, בישראל ההורים מוכרים מיד עם הלידה כהורים ביולוגיים וניתן להם צו הורות ללא צורך בבדיקת DNA, אך בחו"ל יש צורך לבצע בדיקה כזו כדי לאמת את ההורות, ורק לאחריה ניתן לקחת את הילד חזרה ארצה. לרוב מדובר על שהות של חודש במדינה הזרה והמחיר הכולל יכלול גם את שהות זו. בישראל התינוק נולד יהודי, תינוק שנולד בהליך פונדקאות בחו"ל יצטרך לעבור גיור קטינים. 

לוחות זמנים ועלויות 

למרות שאנחנו נמצאים כאן בארץ, העלות של ההליך בישראל עומד על 220 אלף שקלים בממוצע, מחיר יקר יותר ממדינות כמו גיאורגיה, אוקראינה כשעוד היה ניתן לבצע בה טיפולים אלו ומדינות בדרום אמריקה. לעומת זאת בארצות הברית המחיר גבוה יותר מהמחיר בישראל, אך הטיפול וההתייחסות בהתאם והוא נחשב להליך נוח ונגיש במיוחד.  

Exit mobile version